:: PeLaWaT ::

Khamis, 2 Jun 2011

dAh FaHaM sAnGaT dAhhHHHH !!

Salam...

Hari Selasa lps (31/05/2011) sy ngan encik somi anta Oghen gi cucuk vaksin buat pertama kali...
Bwk Oghen sorg je... Iyau lak kena tinggal duk ontok2 kat umah...
Spjg² jln ke vet tu melalak je kejenye si Oghen tu... hihi...
Mungkin takut naik kete la tu sampai nangis²...
So, mami nye ni pun nyanyi² la kat Oghen lagu Miauw Miauw...
Tapi, makin kuat dia melalak lagi ade la... uhuhu...

Sampai² je kat vet terus dia senyap... Terhidu sana, terhidu sini...
Padahal bkn kali pertama dia dtg situ... 
1st time aritu mase anta vaksin si Iyau 2 minggu sblm tu...
Mase tu doc cuma bg ubat cacing je kat Oghen... Pastu timbang la skali... Berat 800g je...
Kali ni timbang balik, naik la 200g lagi jadi 1kg... Tapi bila dukung rase mcm ringan je... hoho..

Mase operasi cucuk montot Oghen blangsung (hehe... pdhal bkn cuk montot pun...), 
kedengaran la suara tangisan nyaring dr bilik sblh... 
Rupa²nya ade 3 anak kucen... Kecik sgt²... Pbantu doc tgh nyusukan guna botol susu...
Doc ckp anak² kucen tu dibuang kat depan sekolah tanpa ibu... 
Umo lak dlm sminggu n lom bukak mata pun lagi mase dibuang...
Alahai... keciannye... camne la bebudak tu nak survive tanpa susu n perhatian ibunya...
Uhuk³... sedih tul....

Emm.. tak semua org leh rasa sensitif dgn hal ni... 
Ye, mmg kucen tu hanya sekadar haiwan n bkn anak org pun...
Tu yg ade org tanpa rase bsalah sesuka hati je nak buang kan... Ish!! Kejamnye...
Tapi kucen pun makhluk bernyawa gak... makhluk ciptaan Allah gak...
Diorg pun berhak hidup n bkongsi nikmat hidup bsama2 ngan kita manusia...

Dan, mesti ade punya la mulut² yg tak brp wangi out there yg akan mengutuk² 
bila bace entry yg semacam ini kan...
Dah faham sgt dahhhh.... huhu...

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=

Ha'ah kan mami... dah faham sgt dahhhhh....


Tul tu mami... dah faham sgtttt... Tp x fhm la nape mami kurung Iyau 
dlm bakul baju mucuk ni???



**Haaaaa... yg tu sbb Iyau terjal sgt... 
suka geget2 Oghen...
Err... tak kejam kan? hik³

7 ulasan:

  1. He, he... kene cucuk montot dia..

    BalasPadam
  2. biasa laa tu Shaz..kalau ikut ati jumpa memana pun kucen rasa nak bawak balik jer..

    BalasPadam
  3. >> betul kak Kim, memula dulu Shaz ingat kena cucuk kat montot... rupa²nya tak... hehe~

    >> tu la psl cikgu.. kot ikutkan mmg rase nak angkut kucen2 tepi jln tu bwk blk umah... tp, apekan daye... kmampuanku tbatas... huhu~

    BalasPadam
  4. tak kejam pon sebab kite pon selalu buli dorang letak lam bakul kalau dah nakal sangat..hikhik...

    nak cerita pasal kucing pon kena kutuk2..kalau asyik post gambar kite n cerita pasal kite nak kutuk2 boleh la paham..kucing pon jadi mangsa jugak kan..

    BalasPadam
  5. >>a'ah kan Sharz... tu la, mcm² org kat luar sana tu yg pelik sikit cara pemikirannya... huhu...

    >> dah KTAJ... mekaceh... =D

    >> thanks adem... hehehehe~

    BalasPadam